Khoysan by Waltraud Stefan e.U.

KHOYSAN tengeri fűszersó

Tiszta és természetes melyet szervezetünk szívesen befogad. Nem vonunk ki belőle semmit és nem teszünk hozzá semmit. Termékeink nem tartalmaznak csomósodásgátlót, fehérítő anyagot és jódot.

A kézzel feldolgozott és tisztítatlan Khoysan tengeri sókristályokat nem hőkezeltük és nem őröltük, hanem meghagytuk az eredeti sókristály-struktúrájukban, ezért előfordulhat, hogy egy kicsit több időt vesz igénybe, míg a kristályok főzés közben elolvadnak.

A Khoysan tengeri só egy 400 éves földalatti nyugat-afrikai tóból származik, mely Kapstadt-tól 160-km-re található és mentes minden típusú szennyeződéstől.

A kézi kitermelés minden évben októbertől márciusig tart. A sót napon szárítják majd szitázzák. A kézi  feldolgozásnak köszönhetően, minden természetes és eredeti ízt és nyomelemet magában hordoz, melyet az ízvilág is magában hordoz. A só elfogyasztása után nem érzünk agresszív, égető ízt, csak kifinomult, harmonikus, telt sós ízeket.

Felhasználási tanácsok: 

  • Mivel a kézzel feldolgozott és tisztítatlan Khoysan tengeri sókristályokat nem hőkezeltük és nem őröltük, hanem meghagytuk az eredeti sókristály-struktúrájukban, ezért előfordulhat, hogy egy kicsit több időt vesz igénybe, míg a kristályok főzés közben elolvadnak, ezért ne sózzunk rögtön utána, ha úgy érezzük, hogy sótlan az étel. 
  • A sót a főzés végén tegyük bele az ételbe, így megtartjuk a hőkezelés által megsemmisülő nyomelemeket
  • Mivel a Khoysan sót nem mesterségesen, hanem a napon szárítjuk, így előfordulhat, hogy magasabb páratartalom esetén ragadósabb lesz. Ez nem azt jelenti, hogy nem jó minőségű, éppen ellenkezőleg,  annak a bizonyítéka, hogy a termék tiszta!

1998 óta importáljuk Dél-Afrikából a sót, majd az Alsó-ausztriai Texingben külömböző algákkal és bio fűszerekkel aromás fűszereket állítunk elő.

 

 

Van kérdése?

Szinte Zsolt
ecoplus International Magyarország Kft.
1146 Budapest, Zichy Géza u. 5