NaKU e.U.

Termékek természetes műanyagból - biológiailag lebomló és komposztálható

Természetes műanyag - megújuló alapanyagokból & 100 %-ban biológiailag lebomló termékek

A NaKu termékek kizárólag megújuló alapanyagokból illetve teljes mértékben lebomló anyagokból készülnek. A modern technológiának köszönhetően különböző bio-műanyagokat gyártunk. A termékek kukoricából, keményítőből és cukorból készülnek és semmiben sem különböznek a hagyományos műanyagtól. A NaKu által gyártott természetes műanyagot ugyanazzal a technológiával és gépekkel lehet továbbfeldolgozni.

Életciklusuk végén a NaKu-termékek újra bekerülhetnek a földbe, hogy az új, természetes alapanyagok növekedését segítsék. A NaKu-termékek felhasználására különböző opciók léteznek. A természetes alapanyag az EN 13432 DIN-szabvány szerint komposztálható és 90 napon belül átalakul biológiai anyaggá. A természetes műanyagot ugyanakkor el lehet égetni és újrahasznosítható is egyben, ami azt jelenti, hogy más termékek gyártására is lehet őket használni.

Termékek:

  • Vízálló táskák (zacskók, bio frissentartó tasak, fagyasztó tasak) kukoricából, cukorból és keményítőből
  • Palackok & flaskák biológiailag lebomló politejsavból (PLA)
  • Szívószálak biológiailag lebomló PLA-ból

 

 

A NaKu a fentieken kívűl napraforgómag héjából és tejsavból is gyárt lebomló műanyagot. Ez az újszerű műanyag sokoldalúan felhasználható épületek, tartályok, de ugyanúgy idomok esetében is. A napraforgóhéj az élelmiszeriparban nagy mennyiségekben keletkezik hulladék formájában és takarmányként már nem hasznosítható. A NaKu a kész alapanyagot forgalmazza és az innováció kezdeményezőjeként a know-how-t is hozzáteszi érdekében, hogy ez a technológia valamennyi műanyagfeldolgozó számára - a termékportfólió részeként - rendelkezésre álljon.

 

 

Van kérdése?

Szinte Zsolt
ecoplus International Magyarország Kft.
1146 Budapest, Zichy Géza u. 5